Moestuin

Een mini-tuin in een pot creëren met je eigen handen

In het laatste artikel hadden we het over de modetrend van het creëren van minituinen in containers en potten. Vandaag geven we advies over het kiezen van bloemen en planten voor zo'n interessant project.

Voordat je nadenkt over wat voor soort objecten je moet maken om een ​​tuin te maken, moet je een beslissing nemen over het idee. Er is nog een andere optie - alles nemen dat voorhanden is. Daarna wordt het pittoresker, maar minder thematisch. Vergeet niet dat u niet alleen de grond kunt planten, maar deze ook kunt bedekken met een steen (bij voorkeur met een poreuze structuur, het zal veel vocht opnemen en het geleidelijk aan bloemen geven). Ideaal voor shell rock, kalksteen en tufsteen. Hoewel je jezelf overigens kunt beperken tot heel kleine steentjes (met de toevoeging van grote stenen voor decoratieve doeleinden).

Stenen met een poreuze structuur zijn erg handig omdat ze kunnen worden aangepast om ze in te planten door te boren. Ja, precies! Misschien gewoon een mos, en misschien voor een kleine succulente plaats daar. Of voor twee. Veensmos is het best geschikt voor minituinen, maar in feite gebruiken bijna alle liefhebbers van deze hobby precies wat ze willen.

Een elementair waterlichaam gecreëerd uit een klein vat begraven in de grond kan ook een decoratief element worden. Zand of kleine steentjes kunnen er onderaan worden ingegoten om de natuurlijke (vaak plastic) bodem van het vat te verbergen. Het is beter om randen te planten met iets interessants, misschien zelfs decoratieve bloei, om het gevoel van een paradijselijke tuin met een vijver te creëren. Ziet er geweldig uit in de buurt van het water nertara en soleyroyliya, vooral samen. De dwergficus laat zijn twijgen gracieus recht in het water zakken en dracaena sanderra zal de illusie van een tropische tuin creëren.

Voor verschillende alpenheuvels, rotsachtige tuinen, Mexicaanse woestijnen en Kaukasische weiden heb je eerst stenen nodig. In de tweede - decoratieve vetplanten of cactussen. Stone Rose verdeelt verrassend rockeries met zijn vormen, en Sedum met zijn roze bloemen zal je minituin enorm verfraaien. Allerlei saberjack ziet er geweldig uit. Almaznik zal je minituin een echte alpenweide maken! Gestreepte havortia is geschikt voor het maken van woestijngebieden, de bloemen op een lange en gebogen stengel vormen een geweldige aanvulling op het algemene beeld.

Denk er bij het kiezen van planten aan dat een minituin anders is dan een bloembed. Hier zal alles dat te krachtig groeit moeten worden weggesneden en verwijderd, en dit is altijd onaangenaam. Kies daarom zeer langzaam groeiende soorten die zich ook goed voelen, bijvoorbeeld tussen de stenen. Er zijn zulke kieskeurige gemalen patroons, het belangrijkste is om hun namen te kennen.

Gelksina - zal voldoende groen creëren voor de hele pot, pachyphytum met zijn dikke bladeren zal kleur en exotisch toevoegen. Het kan prachtig worden gebruikt in een minituin van de mediterrane stijl of een zeer extravagant project. Welnu, in de miniatuurpotten voelen Gasteria en de jongeren zich ook, die elkaar perfect aanvullen op één plek.

De wortels van dergelijke pretentieloze planten zijn meestal in staat om in scheuren onder de stenen te persen, zelfs de kleinste, en voelen zich daarom goed op steenachtige grond.

Als je je minituin complexer wilt maken, met elementen van parkontwerp of gewoon meer individueel, kun je een mirte of een geldboom toevoegen. Ze zijn heel mooi met hun decoratieve kroonvorm, hoewel ze voorzichtig moeten worden geknipt en getrimd.

Als u van plan bent uw minituin buiten te houden, kunt u veilig de meest dwergvariëteiten van coniferen gebruiken. Dwergcypress ziet er ongelooflijk dynamisch en esthetisch mooi uit en dwergjusbes kan de hele stemming in uw tuin veranderen. Dwergsparren kan het centrum worden van elke compositie, als je het voldoende ruimte geeft.

Vergeet niet de stekels, geliefd bij veel tuinders, die met hun kleine stelen elke kleine plek onder de zon perfect animeren. Fittonia, hoewel het mooi bloeit, heeft verschillende soorten bladkleuring - donkergroen, groen met wit, roze, rood en groen met melkwit. Met deze plant kunt u uw minituin enorm diversifiëren met behulp van kleur.

Kleine klimopsoorten zullen de algehele tuin interessanter maken door het gebruik van nieuwe vormen. Ze kunnen langs de grond reizen of de pallet of pot zelf vlechten. Je kunt ook de Cadier-filet en Hamedorea gracieus gebruiken om interessante composities te maken.

Miniatuurrozen, streptocarpus, Saintpaulia's en cyclamens maken je minituin helder en laten deze met nieuwe kleuren spelen. Ze hebben speciale zorg nodig, dus voor diegenen die een tuin willen creëren die gemakkelijk te onderhouden is, zijn vetplanten beter geschikt.

Nadat sommige soorten planten bloeien, kunnen ze worden geplant in de minituin en in plaats daarvan planten planten met knoppen.

In het volgende artikel zullen we decoratieve elementen voor een minituin selecteren en in fasen alle stappen bestuderen voor het regelen van een dergelijke tuin.

Kies een geschikte container of pot

Glazen kommen, plastic of klei terracotta bloempotten, en zelfs koffers of flessen kunnen worden gekozen voor de basis van de miniatuur. Maar toch is de standaardversie een bloempot.

Je moet een pot / container met drainagegaten onderaan vinden om water door de grond te laten stromen wanneer je je minituin water geeft.

Klei terracotta potten zijn ideaal omdat ze meestal worden voorzien van drainagegaten en zijn goed voor het opslaan van aarde. Kies een pot, rekening houdend met het feit dat het meerdere plantgewassen zal huisvesten.

Je kunt een platte kleischotel gebruiken.

Een interessant idee is om een ​​gebroken kleipot te gebruiken, vooral als deze slechts aan één kant is gebroken. Je kunt het kapotte onderdeel ook repareren en als uniek toevoegen aan je werk.

We selecteren de aarde en stenen voor de pot

Je hebt gewone grond nodig om het op de bodem van de pot te leggen. Je kunt grond kopen in een tuinier of op een plaatselijke kwekerij.

Je moet ook kleine stenen van verschillende kleuren en structuren vinden om ze te gebruiken als decoratieve elementen van de tuin.

Als u van plan bent een glazen pot / container te gebruiken voor een minituin, moet u steenkool toevoegen aan de grond. Houtskool helpt je gewassen beter te groeien in glazen containers. Tuinkool en stenen zijn beter geplaatst op de bodem van de pot / container.

Selectie van planten

Het is noodzakelijk om planten op te pikken die hun hele leven klein blijven, erg weinig snoeien vereisen en in een kleine ruimte kunnen groeien. Het zal ook geweldig zijn om verschillende exemplaren met prachtige bloemen op te pikken.

Het plaatsen van potplanten in een pot in een decoratieve minituin moet er harmonieus uitzien, maar tegelijkertijd kleurrijk. Het kan bestaan ​​uit grasrijke planten, dwergbomen en struiken. Ook kan de binnentuin met een interessante samenstelling van cactussen worden verbeterd.

Verschillende mogelijke planten:

 1. Grass. Zoals tijm, verschillende soorten basilicum, rozemarijn, salie, oregano, marjolein.
 2. Verschillende geurige soorten geraniums, zoals Mable Grey (heeft een uitgesproken citroensmaak), Pungent Peppermint (heeft een muntsmaak, heeft kleine witte en roze bloemen), Chariti (heeft een citroenroze geur).
 3. Miniatuur orchideeën en varens.
 4. Begonia's.
 5. Mossen en korstmossen.
 6. Verschillende variëteiten en vormen van Chlorophytum Crested (Chlorophytum comosum).
 7. Kleine decoratieve cactussen.

Instructies voor het planten van planten in de bodem

Spoel en droog eerst de pot die voor de minituin wordt gebruikt, en plaats er een gelijkmatige laag grond in. Vul de container met aarde tot aan de rand. Je kunt de grond iets hoger maken met één hand, als je wilt dat je planten zichtbaar zijn vanaf de zijkant.

Gebruik een klein mes of een kleine schep om kleine gaten voor de wortels op te graven.

Volgens het gekozen of uitgevonden schema, markeer waar u uw aanplant en decoratieve elementen gaat plaatsen en begin met planten.

Als je al grond in een pot hebt, kun je beginnen met het voorbereiden van de planten.

Voorbereidingen voor het planten in een pot:

 1. Begin door planten uit tijdelijke containers te halen. Vermijd schade aan de wortels en bollen. Gebruik vervolgens een klein clippertje om alle beschadigde bladeren in orde te maken.
 2. Directe landing. Plaats de planten in voorbereide gaten, putten. Zodra de zaailing op zijn plaats zit, vult u het gat met aarde en maakt u het glad met zachte handbewegingen.
 3. Probeer hogere culturen aan de achterkant van de compositie te plaatsen en de lagere aan de voorkant. Je moet proberen om verschillende typen in elk gebied te hebben, zodat je werk interessante hoeken, vormen en kleuren laat zien.
 4. Geef de planten water nadat ze zijn geplant.

Soorten minituinen

Het creëren van een dergelijke compositie, of het nu gaat om miniatuurplanten, een buitengewone rozentuin (hier zie je hoe je de rozentuin met je eigen handen kunt breken), de Mexicaanse woestijn of de alpine glijbaan, verticaal tuinieren, begint met een idee. Een masterclass over het maken van zo'n buitengewone miniatuur in een pot zal elke tuinman in staat stellen om te recreëren wat hij wil.

Tegenwoordig zijn er een groot aantal ideeën die je met je eigen handen kunt doen in miniatuurgroottes:

 • tropisch eiland - zoals tuinen in miniatuur met hun eigen handen hier getoond,
 • minituin van veelkleurige glazen,
 • Japanse stenen tuin,
 • gespiegelde tuinen
 • miniatuurtuin in de stijl van de Middeleeuwen met gebruik van mini-locks,
 • tuin van kleipotten, terwijl je ook bloempotten met je eigen handen decoreert,
 • bonsai tuin - hier zie je bonsai planten,
 • een cascade miniatuur potplanten tuin,
 • Chinese tuin, die sierbladige planten en bruggen gebruikt,
 • het gebruik van speelgoed van Kinder surprise om een ​​vriendelijkere tuin te creëren,
 • buitengewone tuindraaier, waar alles ondersteboven ligt enzovoort.

In de fotoversie van de compositie in een rieten mand.

Je kunt een gedetailleerde en leerzame masterclass zien over de uitrusting van dergelijke miniaturen op elk onderwerp.

Selectie van planten en containers voor pottuin

Het gebruik van decoratieve mini-tuin is zeer divers. Het kan een aanvulling zijn op de bestaande planten in de tuin, op het balkon of terras en als hoofddecor in het centrale deel van de tuin. Vanwege zijn compacte formaat kan zo'n compositie overal in de tuin worden geplaatst:

 • dichtbij de baan
 • bij de vijver
 • op de veranda van het huis
 • op de vensterbank.

Belangrijk punt: kies de juiste plaats op zo'n manier dat de tuin beschikbaar is voor publiek. Het is belangrijk om rekening te houden met de eigenaardigheden van plantengroei, die wordt gebruikt om dit soort composities te maken. De beste plaats, die geschikt is voor bijna alle groene delen, is een windstille en zonovergoten zone zonder tocht uit de oostelijke of westelijke regio.

Vazen, trays of potten en andere containers zijn heel geschikt voor het creëren van miniatuurtuinen in potten. Sommigen gebruiken een oude gootsteen. Je kunt potten van elke vorm kiezen - rond, vierkant enzovoort. Elke pot moet gaten in de basis hebben zodat overtollige vloeistof kan stromen.

Planten worden geselecteerd op basis van het onderwerp van een miniatuurtuin. Cactuscomposities worden bijvoorbeeld gebruikt om stenige tuinen na te maken. Rozensteen, diamant, Sedum of andere vetplanten zijn geweldig om een ​​rotsachtige tuin te maken. Ook in dit soort compositie ziet het er geweldig uit cactussen van verschillende variëteiten. Planten zoals sabelmalen, Gasteria en Pafihytum kunnen veilig tussen de stenen worden geplant. Hun wortelsystemen kunnen eenvoudig in spleten van stenen dringen op zoek naar water.

Foto - optiepotten voor het planten en creëren van een miniatuurcompositie

Aangezien planten in grootte groeien, is het beter om langzaam groeiende en kleinbladige variëteiten te planten. Fittonia, stonecrops of peperomonium zijn geschikt voor een dergelijke samenstelling. Een uitstekende toevoeging hier kan klimop zijn. Deze decoratieve bladplant maakt elke compositie en container groen.

Myrtle, money tree of ficus dwergtypes - onberispelijke planten om de miniaturen in de stijl van het park na te bootsen. Ze hebben een prachtige decoratieve bladvormige kroon, die voortdurend wordt vastgespeld om de schoonheid te behouden. Zo'n samenstelling zou overal een grote decoratie zijn: op het balkon, terras of in de tuin. Een miniatuurtje, lantaarns, schalen, banken of park-sculpturen, die in sets voor kinderen beschikbaar zijn, zullen een goede aanvulling zijn op deze tuin.

Eerste Masterclass

Overweeg de eerste masterclass om zelf een miniatuurtuin in een tank te maken:

 • Bladwijzer drainage en vruchtbare grond in de pot voor het planten. Het grondmengsel kan met de hand worden gemaakt door grof zand te mengen met turf en graszoden in de verhouding 2: 1: 1. Om de grond los te laten, moet je een beetje vermiculiet toevoegen.
 • We planten de planten in een enigszins geramde grond op de volgende manieren: in een pot of in afzonderlijke containers, die vervolgens in de grond gebaggerd worden. Bij het planten van planten in een pot, moet men de afstand tussen de planten in acht nemen, rekening houdend met de groei van hun wortelstelsel. Bij de landing is het ook noodzakelijk rekening te houden met de agrotechnologie van aanplantingen.
 • Na het verlaten van de leegte vullen we met kiezels of puin. Aldus wordt vocht behouden na irrigatie en wordt de groei van onkruid voorkomen.

Voorgestelde miniatuur originele tuin

 • Elke lage tank, verzonken in de grond, kan een miniatuurvijver zijn. De randen zijn versierd met kleine stenen of decoratieve tegels.
 • Onze tuin is klaar. Vervolgens heeft u een eenvoudige zorg voor een dergelijke compositie nodig. Constante bevochtiging van aanplant en verwijdering van verdorde planten en gedroogde bladeren is alles wat van u wordt verlangd.

De video demonstreerde deze masterclass:

Tweede masterclass

Overweeg de basismaterialen die nuttig zijn voor het maken van een miniatuurtuin in een bloempot:

 • bloempot,
 • karton met een tak,
 • grond met zand,
 • kiezels en cement,
 • vegetatie en lijm,
 • vernis voor houten coatings.

Een miniatuurtuin in een bloempot is een geweldig idee om de achtertuin of het interieur van een landhuis te versieren. U kunt een originele compositie maken in elke geschikte container.

Overweeg hoe je je eigen miniatuurtuin in een bloempot doet:

 • We mengen de aarde en het zand in de verhouding die het meest geschikt is voor toekomstige planten. Giet daarna het mengsel in de container, waar er een gat moet zijn. Plaats kiezels op de bodem van de tank om de afvoer te verbeteren.
 • Om een ​​miniatuurhuis in je tuin te laten verschijnen, moet je een papier blanco maken met je eigen handen. Daarna leggen we dunne twijgen en vouwen ze in losse vorm.
 • Hierna ga je door met het lijmen van de elementen van het huis. Alle delen van het werkstuk worden dan aan elkaar gelijmd en het huis is gelakt.
 • Dichtbij het huis zal elegante houten bank kijken.
 • Voor de fabricage hebt u drie stokjes nodig met dezelfde lengte voor de stoel, vier kleine voor de benen, drie voor de ondersteuning van de rugleuning en een voor de rugleuning.
 • Alle elementen zijn met elkaar verlijmd.

De foto-elementen om een ​​miniatuurtuin in een pot te creëren

 • We maken miniatuurafscheidingen van tandenstokers of dunne takken. Knip de kartonnen spaties uit voor tuinelementen.
 • Vergeet niet om kartonnen producten te bedekken met verf of vernis.
 • Voor het decoreren van miniatuurtuinen is het goed om een ​​paar ambachten te maken uit een droog cementmengsel.
 • U kunt prachtige tuinpaden krijgen, zoals op de onderstaande foto, kleine champignons of bloembedden.
 • Elk figuur kan dan worden geverfd om het een realistischer uiterlijk te geven.
 • Het decoreren van een miniatuurtuin in een bloempot begint met het planten van vegetatie.
 • Vervolgens installeren we een huis met banken op een paal en creëren we ons eigen landschapsontwerp van een miniplot.
 • Als je een soort handwerk hebt, maak dan mensen of personages die in zo'n fantastische compositie zullen leven.
 • Het is niet nodig om een ​​grote compositie te maken, want een miniatuurtuin ziet er prachtig uit, zelfs als je er alleen maar verschillende planten in plant.
 • Vraag naar dit soort decoratieve artikelen zoals vetplanten, die klein van formaat zijn en niet pretentieus in de zorg.

Zorg voor zo'n samenstelling is niet moeilijk. Het is noodzakelijk om op tijd de sterk uitzettende aanplant te snijden, op een nette manier water te geven. Het is echter belangrijk om ze te voeden, echter, een te grote hoeveelheid stikstofkunstmest kan een sterke groei van de geplante vegetatie veroorzaken. Bij de vervaardiging van miniatuurtuinen is belangrijk geduld. Geniet van het rijpen en wachten wanneer de vegetatie begint te groeien, wanneer de eerste bloem groeit, wanneer de tuin groter is.

Mini-pottuin: onderscheidende kenmerken en toepassingen in tuin- en huisinrichting

Voordat je begint met het maken van een dergelijke tuin, moet je geïnspireerd worden door een eerste idee. Misschien wordt de tuin in de vorm van rijen gerangschikt en bekleed met prachtige kiezels. Misschien zullen, naast planten, interieurversieringen (huis- of kasteelmodel) bij de decoratie betrokken zijn. Of een decor met veelkleurige stenen zal kleine bomen markeren. Hier moet je de meest gedurfde fantasieën gebruiken - zelfs gebroken potten zullen een uitstekend hulpmiddel zijn bij het ontwerpen.

De minituin onderscheidt zich van de gebruikelijke bloembladeren en van een tuinsite. We kunnen de kenmerken ervan onderscheiden:

 • in vergelijking met planten heeft de tuin een eigen bloem- en groentensamenstelling op basis van een bepaald perceel, evenals geïmproviseerde middelen, decoratieve figuren, speciale materialen,
 • de tuin ziet er ook veel diverser en interessanter uit dan afzonderlijke planten, het kan worden getransformeerd, veranderde landschappen en zelfs getransplanteerde individuele planten,
 • in vergelijking met de gebruikelijke tuin, is de minituin mobiel en kan hij het hele jaar door thuis staan ​​en is het een lust voor het oog.

We beslissen over het algemene idee en de stijl van compositie.

Zoals eerder vermeld, moet je voordat je een tuin aanmaakt bepalen welk concept de toekomstige compositie zal hebben. Het is noodzakelijk om uit de beschikbare middelen en kenmerken van planten te gaan. Het is beter om van tevoren precies te bepalen waar de miniatuurtuin zich bevindt. Dan is het gemakkelijker om te kiezen welke bloemen in de compositie worden opgenomen - schaduwminnende of andersom, die licht, hoog of laag, enz. Nodig hebben. Als het gaat om thuisgebruik van het toekomstige werk, is het noodzakelijk om rekening te houden met het interieur van de kamer - welke kleuren heersen, wat voor soort verlichting, kenmerken van de kamerruimte, meubels, enz.

Mini-tuin in een pot met hun eigen handen (video)

Om organisch te passen in het interieur, moet je goed nadenken over de plot. Het aantal ideeën is oneindig en hier zijn slechts enkele van:

 • eiland in de tropen
 • mini-dierentuin (als er dierenfiguren zijn),
 • thematuin gewijd aan een feest (verjaardag, huwelijksverjaardag, etc.),
 • Alpine dia's,
 • Japanse tuin
 • Amazone jungle
 • een scène uit een beroemd verhaal, lied, sprookje (het zal vooral interessant zijn voor kinderen),
 • miniatuur van eigen tuin,
 • Chinese tuin
 • middeleeuws kasteel met rondom velden,
 • tuin met rijen (zoals de hangende tuinen van Babylon),
 • seizoensgebonden thema's (lente, zomertuin),
 • tuin in landelijke stijl en vele anderen.

De eenvoudigste manier om inspiratie op te doen, is door de tuin in levende vorm te zien op tentoonstellingen, in een winkel of tijdens een bezoek. Foto's van kant-en-klare composities zijn even effectief. Je kunt de beste voorbeelden als basis nemen en je eigen meesterwerk maken. Ook een goede bron van inspiratie en ideeën is de meesterklasse van professionele bloemisten. Natuurlijk kun je met je eigen unieke versie komen - het zal nog interessanter werken.

Kies plantcapaciteit voor een minituin

Om te beginnen, is het belangrijk om de basis van de tuin te kiezen - de capaciteit waarin deze zal worden geplaatst. Voor deze doeleinden, bijna elke pot, bad, oude gootsteen en vele andere beschikbare hulpmiddelen zullen doen. Het is belangrijk zodat het vat hoog genoeg was - beter van 20-30 cm en zo breed als nodig. Meestal worden tuinen gemaakt op een breed horizontaal oppervlak, dus de breedte van de container is belangrijk.

De vorm van de container kan willekeurig zijn - rond, ovaal, vierkant, gebogen, enz. Het uiterlijk van de keramische producten met warme kleuren past organisch in het ontwerp (evenals de gebruikelijke bloempotten). echter de keuze van kleur en materiaal is meer een kwestie van smaak. De enige belangrijke vereiste is de aanwezigheid van openingen voor de afvoer van overtollig water.

De bodem van de tank is beter om kiezels en fijn grind of andere stenen te regelenom drainage te bieden. Buiten kan de container prachtig worden versierd met gekleurde stenen, schelpen - de fantasie komt weer tot leven. Eerst wordt een oplossing gemaakt van gelijke hoeveelheden zand en cement, waaraan water wordt toegevoegd tot een pasta-achtige massa wordt verkregen. Het vers bereide mengsel wordt zorgvuldig besmeurd op de randen van de container, waarna de decoratie-elementen vast komen te zitten en worden gedroogd.

Een interessante optie is wanneer een poreuze steen als een container wordt gebruikt.in staat om vocht door te laten - bijvoorbeeld kalksteen, tufsteen, granaatsteen. Meestal worden ze gebruikt in suburbane gebieden. Bloemstukken in stenen zien er natuurlijker en interessanter uit.

En misschien is de meest originele versie een tuin in een pot (kleine capaciteit). Deze variëteit spreekt liefhebbers van minimalisme aan. Je kunt de kleinste planten planten en de elementen van het decor kunnen bestaan ​​uit kleine details (bijvoorbeeld kleine huizen met een nestkast).

Planten en mini-bloemen voor miniatuurtuinen

Misschien is het belangrijkste criterium bij de selectie van planten voor toekomstige samenstelling niet een te krachtige groei van bloemen. Het feit is dat het overplanten van planten, het afsnijden van overtollige groenten beter is niet al te vaak, anders schaadt het zowel het uiterlijk van de tuin als de bewoners. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat als je de compositie decoreert met stenen, de wortels van de planten niet pretentieloos en sterk genoeg moeten zijn om ze te doorbreken.

Natuurlijk is een belangrijke factor de decoratieve waarde van de plant, dat wil zeggen, hoe mooi hij eruit ziet in de pot. Hier zijn enkele goede trucs die u moet weten:

 • Gelksina groeit heel goed en geeft veel groen, wat de tuin zal versieren,
 • miniatuurrozen, saintpaulias, streptocarpus helpen om de tuin licht en origineel te maken - alsof we een bloembed voor ons hebben in het klein,
 • Fittonia heeft kleine bloemen in verschillende tinten - wit, rood, roze, groen: dit geeft een mooi kleurenschema in de tuin,
 • dwergspar is een uitstekend prototype van een boom - het is beter om het op een centrale plaats te planten,
 • de dikke bladeren van het pachyphytum zullen het exotische thema accentueren,
 • klimop presenteert de compositie van de originele omslag en elegante vormen,
 • Vanwege hun diversiteit passen verschillende soorten cactussen perfect in bijna elk bloemstuk - in de vorm van een minipalmboom, een boom of de cactus zelf, als de tuin bijvoorbeeld Mexicaanse motieven heeft.

Planten voor vijvers

Nu is het tijd om te zeggen hoe je een mooie vijver in een pot kunt schikken.

Om bijvoorbeeld de kust te regelen, ziet een dwergficus er geweldig uit, die zijn takken naar het water kantelt en zoiets als een wilgenkust creëert.

Daarnaast zien we de Soleiroilia in combinatie met de nerteroy, die er ook mooi uitziet in de buurt van het reservoir..

Wanneer je iets in de tropen of hete woestijnen wilt doen, let dan op de volgende plantensoorten:

 • dracaena sanderra
 • steen roos,
 • gestreepte havortia,
 • saxifrage.

Uiteraard komen hier ook verschillende cactussen en vetplanten van pas. Soms wilt u een voorkeur hebben voor alpine heuvels en weiden en daarna opties zoals overwegen:

Bodembedekkers

Als je de beste minituinen wilt maken, moet je dit woord onthouden. Bovendien zul je zeker de variëteiten van dergelijke planten beginnen te begrijpen, natuurlijk zullen we je in de eerste fase helpen bij het maken van een keuze.

Een onderscheidend kenmerk van de bodembedekking is een langzame groei en een groot zelfbeeld bij steenachtige bodemomstandigheden. Over het algemeen zijn ze bijna perfect voor een pottuin.

Zulke planten hoeven zelden te worden gesneden en bijgesneden, ze houden hun vorm perfect en groeien niet..

 • helksina - kan worden gebruikt als achtergrond voor de hele pot,
 • pachyphytum - dikkere bladeren, ideaal voor extravagante en exotische projecten,
 • Gasteria en jong - een geweldige combinatie voor een minituin.

Een positief kenmerk van deze planten is het vermogen om de wortels in de kleinste opening te persen. Daarom kunt u deze opties veilig op steenachtige grond planten.

Dwergplanten

Ze zullen van pas komen, niet minder dan bodembedekkers, en het belangrijkste is dat het praktisch niet nodig is om iets te onthouden voor een bekwame keuze.

Voeg gewoon toe aan de naam van een boom of struik het woord dwerg en u zult weten welke plant u moet kopen voor uw minituin.

De beste opties hier zijn natuurlijk dwerg-naaldplanten, die door hun eigenschappen optimaal worden gecombineerd met de kenmerken van een minituin. Je zult de meest dwergvariëteiten moeten kiezen.

De tuin, waar coniferen worden gebruikt, voelt geweldig aan op straat, je kunt hiermee rekening houden bij het kiezen van de locatie van de volgende compositie.

Daarnaast moet worden opgemerkt dwerg klimop, die de natuur biedt in een verscheidenheid aan opties. Er zijn variëteiten die eenvoudigweg over de grond kunnen reizen. Er zijn mensen die in staat zijn om een ​​pot te vlechten en een originele compositie te creëren.

Kortom, we bieden u een aantal planten waar u ook op moet letten bij het samenstellen van de compositie van een minituin.:

 • Pile Cadier en Hamedoree gracieus - om de esthetiek van de tuin te verbeteren,
 • stonecrops - bekende en betaalbare plant
 • Fittoniya - kan bladeren van verschillende tinten hebben, dankzij dit is een uitstekende optie om kleuren aan de compositie toe te voegen,
 • miniatuurrozen, saintpaulias, streptocarpus, cyclamen - helder en mooi, maar vereisen extra zorg.

Op het einde herinneren we ons over de verschillende vetplanten en cactussen, ze hebben ook een verscheidenheid aan kleuren en vormen. Alleen hier eisen ze praktisch niet het vertrek.

inhoud

Waarvoor alleen trucs geen zomerbezitters en gelukkige eigenaren van privé-sites zijn, om een ​​uniek uitzicht op hun territorium te creëren. Een mooie en goed verzorgde tuin is een belofte van goedmoedigheid en gastvrijheid van de eigenaren, maar het kan veel tijd en moeite kosten om zo'n droom te vervullen. De game is echter de moeite waard, als je een individuele en creatieve benadering van het arbeidsproces wilt. Daarnaast is het idee geschikt, niet alleen voor de tuin in huis, maar ook voor installatie op het balkon van het appartement.

Decoratieve elementen voor een minituin in een pot

Het belangrijkste voordeel van een minituin gemaakt in een pot is de mobiliteit. Als hij zich verveelt of het werk in de voorsteden op één plek onderbreekt, kan hij altijd naar een ander worden overgeplaatst. In de winter kan het bijvoorbeeld in een windstille omgeving worden geplaatst en met sneeuw worden bedekt.

Container en zijn selectie

Als basis voor elke kleine tuin kan er een container of een andere container zijn met een hoogte van ongeveer 15 cm. Dankzij de grote horizontale ruimte kan een interessant "landschap" gecreëerd worden met behulp van het volledige creatieve potentieel. De pot kan rond of vierkant zijn, je kunt originele composities in verschillende niveaus maken.

Als u de pot extern aantrekkelijker wilt maken, kunt u dat doen naar de buitenmuren: eerst worden ze bekleed met een mengsel van gemalen turf en gezeefd zand, die in dezelfde verhoudingen worden opgenomen met water, en vervolgens worden de decoratie-elementen aangebracht. Dit kunnen steentjes, gekleurde tegels, planten zijn. Een geschikte optie is een steen met een poreuze structuur die een grote hoeveelheid vocht kan opnemen. Deze steen is tufsteen, kalksteen, granaatsteen. Dankzij het zachte gesteente kunnen de elementen gemakkelijk worden verwerkt en, indien nodig, gaten worden geboord.

Decoreren zal verfijnd en origineel zijn als het wordt gebruikt. dierenfiguren en schelpen. Als u een kinderspeelgoedset neemt, zult u er veel interessante dingen in vinden: hoge stoelen, banken, stoelen en zelfs poppenhuizen.

Een ander idee voor decoratie is vijverdie wordt gemaakt door middel van een klein vaartuig begraven in de grond. Op de bodem van het reservoir kunt u een paar kiezels of speciaal zand gieten om het natuurlijke uiterlijk van de bodem te verbergen (meestal gemaakt van plastic). De randen van het vat kunnen worden versierd met decoratieve bloeiende planten of zelfs kralen om de indruk te wekken van zilver of breking van zonlicht.

Een ander idee voor decoratie is om te gebruiken bergen of rotsachtige tuinen samen met de Mexicaanse woestijnen en Kaukasische weiden. Om dit resultaat te bereiken, zijn er stenen en verschillende siervetplanten nodig.

Geschikte planten voor de minituin

Bij het kiezen van planten voor een minituin, is het de moeite waard eraan te denken dat ze anders zijn dan een bloembed. Alle items die te snel groeien, moeten worden verwijderd of gesneden en dit is uiterst onaangenaam. Daarom wordt aanbevolen om voorkeur te geven aan planten die langzaam groeien en zich geweldig voelen.

 • Gelksina - deze plant kan voldoende groen creëren voor de hele pot en de andere componenten "doen herleven".
 • Pahifitum - dankzij de dikke bladeren met een interessante vorm, zal het je exotisch exotischer brengen. Het kan prachtig worden gebruikt in een kleine tuin in mediterrane stijl.
 • Gaster, jong - ze vullen elkaar perfect aan in dezelfde tuin en brengen meer helderheid en andere elementen erin. Plantenwortels kunnen gemakkelijk scheuren binnendringen, zodat ze zich goed kunnen voelen op steenachtige grond.
 • Geldboom, mirte - geeft het ontwerp meer complexiteit en maakt het speciaal. Dankzij de decoratieve vorm van de kroon, zullen deze planten de tuin majestueuzer doen lijken.
 • Dwergvariëteiten van coniferen zal doen als je een tuin buiten wilt houden. Het gebruik van decoratieve cipres of jeneverbes, dwergsparren zal bijvoorbeeld relevant worden.
 • muurpeper - deze planten zijn geliefd bij veel tuinders vanwege het vermogen om de compositie te revitaliseren met hun kleine stelen.
 • Fittonondanks zijn fijne bloei, vanwege de grote verscheidenheid aan kleuren, zal uw tuin diverser zijn.
 • klimop - het algemene beeld van de tuin zal interessanter worden vanwege de ongewone vormen en soorten. Een plant kan bijvoorbeeld langs de grond bewegen of een pan, een pot, vlechten.

Elke plant helpt een interessante algehele compositie te creëren en uw site is uniek.

Mini-tuin in een pot met hun eigen handen: een masterclass

Het creëren van een minituin in een pot is een creatief en verantwoord proces dat een speciale aanpak vereist.

Stadia van het werk

 1. De drainagepot inleggen voor planten.Het grondmengsel kan met de hand worden gemaakt door grof zand te mengen met turf en gras (verhoudingen 2: 1: 1).
 2. Om broosheid in de bodem te garanderen, is het noodzakelijk om vermiculiet toe te voegen.
 3. Druk de grond aan en plant de plant in een aparte pot, die vervolgens in de grond wordt gegraven.
 4. Het in acht nemen van de afstand tussen planten speelt een belangrijke rol, rekening houdend met de eigenaardigheden van de groei van het wortelstelsel en landbouwbeplanting.
 5. Gevormd na het planten van holtes moeten worden gevuld met puin of kiezels, dit zal toestaan ​​om vocht te behouden na het drenken en de groei van onkruid te voorkomen.

Binnentuin en minituinen

Binnentuin wordt in verschillende stijlen gecreëerd, waarbij voor deze doeleinden verschillende capaciteiten worden gebruikt. De volgende zijn mini-binnentuinen die het meest comfortabel en functioneel zijn in woonwijken. U kunt een geschikte binnentuin kiezen op basis van uw eigen wensen en mogelijkheden voor de organisatie ervan.

Standaard doos. Standaard landingskist is het belangrijkste type binnentuinen. Koop niet te veel planten - geef de voorkeur aan grotere planten, zodat hun vorm en bladeren niet worden verborgen door andere planten. In plaats van de compost te planten, plaatst u de planten direct in de potten in de vullaag, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gedraaid of vervangen indien nodig.

Wees voorzichtig met water geven. Het krat heeft geen drainagegaten en daarom is overvochten een veel voorkomend probleem. Houd de vullaag nat maar niet nat. Het is het beste om een ​​sensor voor het waterniveau in de doos te plaatsen of een indicator voor bodemvochtigheid te kopen. Je zult zien dat de doos minder vaak moet worden bewaterd dan individuele potten met planten.

Kunst samenstelling. Ruimtetuin van dit type kan niet groter zijn dan een standaarddoos. Het essentiële verschil is dat de artistieke compositie bestaat uit twee of meer containers en dat de planten op twee of meer niveaus staan.

U kunt kant-en-klare modules gebruiken of afzonderlijke containers kopen en ze samenvoegen. Je kunt je eigen container maken als je een handgemaakte fan bent. Elke landingsmodule kan afzonderlijk worden beschouwd, zowel vanuit het oogpunt van landing als van zorg. Het onderste blok van de compositie in de afbeelding is beplant met potplanten, die afhankelijk van het seizoen worden vervangen - bolvormige lente, poinsettia voor Kerstmis, enz. Hoge exemplaren op de achtergrond vormen een permanente bladachtergrond.

Hoe binnentuin maken (met foto's)

En nu is het tijd om stap voor stap te bespreken hoe je een binnentuin kunt maken in het appartement of in het huis. Om te beginnen, kijk je naar de binnentuin in de foto, die de verschillende opties voor deze decoratieve ontwerpen laat zien:

Zes stappen om een ​​binnentuin succesvol te maken:

1. Selecteer het juiste vakje. De meeste laden in de winkel zijn eenvoudige langwerpige trays van wit, zwart of groen plastic. Hout en bamboe hebben meer interessante oppervlakken, en een vierkante of brede afgeronde vorm geeft meer mogelijkheden voor artistieke arrangementen. Je kunt elke voldoende hoge container gebruiken, maar vermijd patroon- of felgekleurd, wat de aandacht van de planten kan afleiden of ermee kan concurreren.

2. Selecteer de geschikte planten. De eerste taak is om planten te vinden die ongeveer dezelfde eisen stellen aan licht, warmte en bewatering. Het is onredelijk om te verwachten dat vetplanten en varens goed samen groeien. Kies meestal een of meerdere hoge planten, verschillende middelgrote planten en vervolgens verschillende kruipende en uitgestrekte planten om een ​​deel van de rand van de doos mee af te dekken. De decoratieve bladplanten zorgen voor de basis - bloeiende soorten worden toegevoegd om extra kleur te geven.

3. Maak een drainagelaag. Plaats 5-8 cm grind op de bodem van de doos.

4. Plaats de potten in de lade. Plaats een dunne laag vulmateriaal bovenop de drainagelaag en plaats de potten in de juiste volgorde. Potten zijn beter om klei te gebruiken, altijd met drainagegaten. Een grote pot kan direct op een laag vulmateriaal worden geïnstalleerd, maar voor een kleinere pot is een standaard nodig om deze te verhogen tot een niveau iets onder de rand van de doos. Je kunt een kleine pot op de omgekeerde leeg plaatsen.

5. Controleer de watergift. Er zijn automatische irrigatiesystemen met een waterniveau-indicator, maar u kunt zelf een waterspiegelsensor maken. Plaats een handset in de doos waarvan de onderkant de onderkant van de doos moet raken. Steek de stok in de buis en gebruik hem als een sonde. Het waterniveau zou normaal gesproken onder de top van de drainagelaag moeten liggen.

6. Plaats het vulmateriaal rond de potten. De laatste stap is om de openingen tussen de potten te vullen met een laag natte compost. Deze vullaag moet de ruimte tussen de drainagelaag en de rand van de potten volledig innemen. Leg het vulmateriaal niet rond de stelen van planten.

Tuin kamerplanten: landingsrichtlijnen

Er zijn verschillende plantaanbevelingen waarmee u de tuin van kamerplanten het aantrekkelijkst kunt maken. Zorg ervoor dat de hoogte en vorm van de planten overeenkomen met de grootte van de doos. Probeer planten te plukken met grote verschillen in de vorm van de bladeren.

In een kleine doos, smalle verticale sansevieria of opengewerkte grevilleas en dizygoteka zal hoogte te bieden. De keuze voor hoge planten voor een grote doos is eenvoudiger: palmen, dracaenas, rubberplanten, monstera en philodendrons zijn populair.

Planten met gekleurde bladeren zijn geschikt voor een middelgrote doos. Let op de rode bladeren van de Cordilina en de gele bladeren, chlorophytum en klimop. Van planten met veelkleurige bladeren, kies Croton, Coleus en Royal Begonia.

Eindelijk, de populaire vier van ampelachtige planten - klimop, tradescantia, ficus dwerg en zebrina.

Hangende potbloemen met hun eigen handen en hun foto's

In de meeste gevallen moeten zwevende ingemaakte bloemen op ooghoogte of hoger worden geplaatst, zodat hun schoonheid wordt gewaardeerd. Potten kunnen op een standaard of een hoge plank worden geïnstalleerd. Maar als je een compositie wilt maken die het bovenste gedeelte van de kamer versiert, gebruik dan hangende manden. Meestal worden de manden voor het raam gehangen en op een lange kale muur, waar een beugel wordt gebruikt om de container vast te houden. Er zijn twee soorten hanging baskets. Je kunt hangende bloemen met je eigen handen maken in de vorm van standaard waterdichte containers opgehangen aan een ketting of draad, maar plastic manden met een ingebouwde lade zijn de beste optie.

Bevestiging aan het plafond of de muur moet veilig zijn. Gebruik planten die groeien in een bodem zonder grond en de potten omringen met vochtige compost. Hangende manden mogen niet worden genegeerd - de lucht onder het plafond is warmer dan op andere plaatsen, daarom kan frequentere bewatering nodig zijn. Het is beter om een ​​mechanisme te installeren om de mand te laten zakken en op te tillen, maar u kunt ook een pumper gebruiken.

Beperk je keuze niet tot gewone ampelachtige planten, zoals klimop en ficus-dwerg - onder meer bloeiende soorten cascadetype, bijvoorbeeld fuchsia's, belletjes en lobelia.

Pot-e-Fleur is een vierkant of rond vat, waarin een klein aantal decoratieve bladplanten wordt gekweekt in gepotte compost. Het unieke kenmerk is dat een diepe glazen of metalen cilinder wordt ingebracht in de compost voor de hoogste plant en tussen middelgrote planten. Daarna is het gevuld met water en heeft het een klein bloemstuk erin geplaatst. Op deze manier kunnen bloemen uit een tuin of een bloemenwinkel worden gebruikt om een ​​steeds veranderende en kleurrijke compositie te creëren.

We kunnen aannemen dat Pot-e-Fleur een kamerplant is met verschillende seizoensbloemen die een vleugje helderheid toevoegen.

De volgende zijn verschillende opknoping ingemaakte bloemen in de foto, ter illustratie van de variaties van de inrichting:

Minituinen van kamerplanten

U kunt minituinen van kamerplanten maken om een ​​bepaalde woonwijk te versieren. Een tuin met kamerplanten kan bijvoorbeeld op een breed plateau of in een diepe kom worden geplaatst.

Gebouwde tuin. Ingebouwde tuin is een permanente vorm van plaatsing van kamerplanten. Dit is een container ingebouwd in de vloer die aarde of compost bevat als een bed in een kas. In het huis worden ze geplaatst in ruime hallen, wintertuinen of kamers, in kantoren en openbare gebouwen, ze worden meestal in de lobby gebouwd. Het is het gemakkelijkst om het tegelijkertijd met de constructie van het gebouw te construeren.

Tuin in de pot. Gemengde aanplant in planten bevatten verschillende planten, niet slechts één soort. Dergelijke composities zijn duurzamer dan alleen bolvormige bloemen met veer. Dit is een van de meest populaire binnentuinen, die al in de winkel kan worden gekocht. Gewoonlijk is het vat een ronde kom. Er is een standaard landingspatroon. Hoge planten, zoals bonte klimop, worden aan de achterkant van de kom geplaatst. Voor de plant staan ​​bossige of kruipende en bloeiende planten. Om het uiterlijk van de rand van de kom te verzachten, kunt u een ampelachtige, zoals klimop of ficus dwerg toevoegen.

Water geven is een serieus probleem - het gebrek aan drainagegaten leidt ertoe dat overmatig watergeven moeilijk te vermijden is. Als je vanuit de grond een tuin in de Ploshka aan het creëren bent, is het beter om een ​​vat met drainagegaten te gebruiken en een laag grind te leggen voordat je de compost toevoegt. Plaats het gerecht in de lade.

Gemengde kommen worden vaak bekritiseerd omdat het geen permanente blootstelling is - de planten groeien snel en het verliest zijn decoratieve effect. Het duurt echter langer dan de bloemschikking en de planten kunnen elders worden geëxtraheerd en geplant.

Tuin op het gerecht. Een kleine binnentuin kan worden ingericht in kleine gerechten met zorgvuldig geselecteerde vetplanten en cactussen. Het oppervlak van de container moet eenvoudig zijn, maar een gevarieerde en kleurrijke verzameling planten kan een tuingerecht tot een opmerkelijk herkenningspunt maken. U kunt een waterdichte container gebruiken, maar de aanwezigheid van drainagegaten zal het risico van overbevloeiing helpen voorkomen.

Live scherm. De eethoek in de woonkamer, gecombineerd met de eetkamer, kan op verschillende manieren worden gescheiden. Soms wordt een houten scheidingswand gebruikt. Een paar potten in de nissen helpen een dergelijke scheidingslijn te doen herleven. Veel plantenliefhebbers geven de voorkeur aan het live-scherm. Een diepe en voldoende brede container wordt op de vloer geplaatst en een tralie of een aantal decoratieve steunen worden in de ondergrond geplaatst. Dergelijke steunen strekken zich uit van vloer tot plafond. De potten worden vervolgens in het substraat gestoken. Geschikte planten: klimop, syngonium, scandapsus, Benjamin ficus, kleine ficus, klimmende philodendron en cissus

Loading...